In de voetsporen van Mondriaan

Kinderen kunnen goed uit de voeten met abstracte kunst FOTO: Mondriaanhuis

Abstracte kunst: het zorgt soms voor hoofdbrekens. Bij abstracte kunst kun je als toeschouwer vaak niet zien wat iets voorstelt. Het kunstwerk gaat veel meer over de gevoelens of gedachten van de kunstenaar op het moment van vervaardiging. Abstracte kunst is dan ook een erg aparte vorm van kunst. Maar…. het is te leren! Dat zullen kinderen gaan ontdekken tijdens de workshop ‘De kunst van het weglaten’ bij het Mondriaanhuis in Amersfoort.

Heel veel kunstenaars, waaronder Piet Mondriaan, maken abstracte kunst. Onder het motto ‘abstraheren kun je leren’ gaan kinderen aan de hand van schilderijen van Mondriaan en afbeeldingen van landschappen stapje voor stapje zelf een abstract schilderij maken. Wellicht wordt tijdens deze kinderworkshop de abstracte kunstenaar van de toekomst geboren! Terwijl de kinderen genieten van de workshop, kunt u zelf genieten van de mooie werken die te zien zijn in het Mondriaanhuis. Tot en met 4 mei loopt bijvoorbeeld de tentoonstelling van Estella de Boer, een kunstenares die vele overeenkomsten met Mondriaan heeft in haar werk. Of bezoek de permanente tentoonstelling over Pieter Cornelis Mondriaan en laat u inspireren door abstractie.

De kinderworkshop vindt plaats op woensdag 30 april van 14.00 tot 16.00 uur in het Mondriaanhuis aan de Kortegracht 11 in Amersfoort. De kinderworkshop is geschikt voor kinderen van ongeveer 7 tot 12 jaar. De kosten bedragen € 7,50 per kind. Dit is inclusief materiaal, limonade en koek. Reserveren is gewenst en kan via [email protected] of 033-4600170.

Lees ook:Biewenga, Blotkamp en Tilman in het Mondriaanhuis
Lees ook:Kunst voor kinderen tijdens Pinkstervakantie
Lees ook:Gratis kinderactiviteiten in het Museumkwartier ’s-Hertogenbosch
Lees ook:Laatste dagen zomervakantie: kinderactiviteiten in musea
Lees ook:Gratis Museumdag in Gelderse musea

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>